Politie onderzoekt brand in Casa Confetti

Foto Flickr/Jeroen Komen

Een politiewoordvoerder zegt dat onderzoek wordt uitgevoerd in de studio op de tiende verdieping van het studentencomplex omdat er “een vermoeden van brandstichting” is. Over de aanwijzingen waarop de politie zich baseert, kan de woordvoerder geen uitspraken doen.

In een bericht op de website van het woonbestuur van Casa Confetti is te lezen dat de brandweer de betrokken bewoner heeft laten weten geen precieze oorzaak van de brand te kunnen aanwijzen. De brand zou volgens de brandweer op zijn bed zijn begonnen. 

De brandweer rukte zaterdag rond middernacht met groot materieel uit om de brand te blussen. Vanwege de rookontwikkeling was dit een lastige opgave, meldt een woordvoerder van de brandweer. De andere studio’s op de tiende verdieping werden voor alle zekerheid ontruimd.

De brand gaf gedurende enkele uren behoorlijk wat reuring op het complex, zo laat een bewoner van Casa Confetti weten. Bewoners op andere verdiepingen hadden ook last van de rook, maar wisten niet of ze het pand moesten verlaten of juist niet. Mensen die laat thuiskwamen, konden niet naar hun kamer. Om half drie was de situatie weer genormaliseerd.

*Update 31 Oktober: Een 25-jarige man is aangehouden en voorgeleid aan de rechter.

Advertentie