Pop-up restaurant De Maaltuin: eten in de buitenlucht bij de Botanische Tuinen

Bijna 40 euro voor een 4-gangendiner in de Botanische Tuinen. Dat biedt pop-uprestaurant de Maaltuin volgende week. Misschien wel prijzig voor de student. “Maar het diner is bereid door de sociale onderneming Colour Kitchen en je eet op een unieke lokatie in een ambiance van beleving en sfeer.”

Tussen al het bouwgeweld en het nieuw aan te leggen tramtracé liggen de Botanische Tuinen, een oase van rust. Maar dat verandert in de week van 17 tot en met 24 juni, zo hopen de bedenkers van het pop-uprestaurant De Maaltuin.

De Maaltuin verzorgt in samenwerking met de Colour Kitchen een vast 4-gangendiner aan het begin van de avond. De gasten nemen na een rondleiding en een welkomsdrankje van Tuincafë Botanica, plaats aan een lange tafel in de buitenlucht. Niet alleen eten staat centraal, maar door de ambiance wordt het een ‘totale beleving’, aldus Robbert Maas. 

Waarom een pop-up restaurant? 
“Nadat duidelijk werd dat de Daktuin in 2016 geen plek kon vinden in De UIthof, staken we de hoofden bij elkaar. We wilden een alternatief voor de Daktuin en kwamen zo op een pop-uprestaurant. Maar dan wel in een originele setting. Wij willen de gasten trakteren op een totale beleving.”  

Wat willen jullie met dit restaurant bereiken? 
“Wij vinden de Botanische Tuinen een geweldig mooie plek, maar helaas is die niet bij iedereen bekend. Er zit veel meer potentie in deze tuin en dat willen wij onder de aandacht brengen. Het voornaamste doel is dan ook om de Botanische Tuinen in de spotlights te zetten. Er zijn zoveel mensen uit de directe omgeving die de tuin links laten liggen.”  

Soon is een organisatie voor sociaal ondernemerschap. Hoe zie je dat terug in het project van De Maaltuin? 
“Wij werken samen met de Colour Kitchen. Een organisatie die zich inzet voor mensen met weinig kansen op de arbeidsmarkt. Zij hebben een speciaal programma dat nieuwe kansen biedt op werk. De mensen uit dit opleidingsprogramma verzorgen samen met hun coach de maaltijden voor de avond.”  

Een diner kost 39,95 euro, is dat niet te duur voor een student? 
“Wij zijn ervan overtuigd dat voor bijzondere evenementen als dit, studenten best wat meer willen uitgeven. Het aantal reserveringen laat een verscheidenheid aan leeftijden zien. In het bereiken van een zo divers mogelijk publiek zijn we wat dit project aangaat geslaagd.”  

Naast het tafelen bieden jullie ook entertainment, wat houdt dat in? 
“Daar kan ik nog niets over zeggen. Er moet nog ruimte voor verrassingen zijn, maar het zal in de vorm van beleving en sfeer zijn. Ik beloof dat het sowieso een onvergetelijk avond wordt.”  

De Maaltuin is acht dagen lang open van 17 t/m 24 juni. Reserveren kan via www.demaaltuin.nl 

 

 

Advertentie