Reizigers starten actie voor alternatief lijn 150 Almere naar De Uithof

Een groep reizigers is bezig met een actie om zelf een alternatieve lijn te starten tussen Almere en De Uithof. Op 8 juli stopt de huidige sneldienst 150 van Connexxion.

“Een spitsverbinding met de bus tussen Almere, ’t Gooi en De Uithof is goedkoper en sneller dan deze reis met de auto of de trein”, zegt lex Boersma. Hij is een van de drie initiatiefnemers om als reizigers een alternatief te vinden voor het verdwijnen van lijn 150.

Deze sneldienst tussen Almere en De Uithof stopt er tot groot verdriet van de reizigers in juli definitief mee. Het was een pilot die Connexxion na het ophouden van de subsidie door het Rijk niet wil voortzetten. Ook de provincies wilden niet bijspringen om de benodigde zes ton die volgens Connexxion nodig is op te hoesten.

De initiatiefnemers willen nu reizigers aan zich binden en dan zelf een alternatief starten. “Wij hebben uitgerekend dat je met zo’n 125 reizigers die bereid zijn een abonnement te nemen op het traject, een lijn kunt opzetten. Je moet zorgen voor een snellere verbinding die op minder plaatsen stopt en een touringcarbedrijf die de organisatie op zich wil nemen. We kunnen op die manier efficiënter werken dan Connexxion deed”, stelt Lex Boersma die zelf ooit aan de wieg stond van de pilot van lijn 150.

Op dit moment zijn er al zo’n honderd belangstellenden. Dat zijn vooral mensen die van de huidige bus gebruik maken. Wie interesse heeft, kan zich melden via de Facebookpagina Bus 150 moet blijven.

Advertentie