Researchmaster Sociologie beste UU-opleiding in Keuzegids Masters 2015

Body: 

Met de researchmasters van faculteit Sociale Wetenschappen zit het wel snor. Drie FSW-masteropleidingen mogen zich volgens de Keuzegids Masters 2015 een "topopleiding" noemen.

Met de researchmasters van faculteit Sociale Wetenschappen zit het wel snor. Drie FSW-masteropleidingen mogen zich volgens de Keuzegids Masters 2015 een "topopleiding" noemen.

Het gaat om de researchmasters Sociology and Social Research, Methodology and Statistics, en Development and Socialisation. De opleidingen halen in de Keuzegids scores van respectievelijk 84, 82 en 80.

Met die scores zijn de drie masteropleidingen meteen de drie best beoordeelde masteropleidingen van de Universiteit Utrecht. Ze zitten ook in de landelijke top. De beste universitaire masteropleiding van Nederland is Nanoscience in Groningen. De Keuzegids geeft een bijna perfecte score (98) aan die opleiding.

De waarderingen in de Keuzegids zijn gebaseerd op studentenoordelen uit de Nationale Studenten Enquête en deskundigenoordelen uit de zesjaarlijkse opleidingsaccreditaties. Door de bank genomen scoren de vaak twee jaar durende researchmasters in de gids veel beter dan de éénjarige masters.

Fraaie scores zijn er ook voor de researchmasters Taalwetenschappen (76), Communicatie en organisatie (74), History and Philosophy of Science (70) en Legal Research (70).

Een lage waardering is er voor Recht en onderneming (44), Nederlands recht (44), de verdwijnende master American Studies (42) en de éénjarige master Mediastudies (40). Onder de laatste masternoemer vallen twee programma's: New Media & Digital Culture en Film- en televisiewetenschap.

De Universiteit Utrecht is momenteel bezig een herziening van de masterprogramma's. Die herziening moet meer studenten aantrekken en de opleidingen beter laten aansluiten op de arbeidsmarkt.

Facebook Twitter Whatsapp Mail