UU-studenten kregen begin maart gratis koffie en eten als ze de NSE invulden.

Ruim 10.000 UU-studenten vullen Nationale Studenten Enquête in

Body: 

De jaarlijkse Nationale Studenten Enquête is gesloten. Een derde van de UU-studenten nam de moeite de vragenlijst in te vullen. 

De jaarlijkse Nationale Studenten Enquête is gesloten. Een derde van de UU-studenten nam de moeite de vragenlijst in te vullen. 

Met een responspercentage van 33 procent scoort de Universiteit Utrecht beduidend minder dan het landelijk gemiddelde (38,5 procent), maar de eindscore is hoger dan vorig jaar (29 procent). Daarom overheerst tevredenheid bij de universiteit. Op het UU-intranet wordt zelfs gesproken over "dit geweldige eindresultaat".

Twee weken geleden vreesde de UU nog voor een lage respons. Er werd gespeculeerd over enquêtemoeheid onder studenten, maar na wat publicitaire acties werd de vragenlijst de laatste weken flink ingevuld.

Hogescholen en universiteiten vinden een hoge respons belangrijk om nauwkeurig te weten waar studenten tevreden over zijn, en wat beter kan. Met de mening van slechts een handjevol studenten kunnen opleidingen weinig beginnen; als de opkomst te laag is, is de score niet representatief meer. 

Vooral hogescholen slagen er in om hoge responspercentages te halen. Bij universiteiten is het animo voor invullen lager, waarbij opvalt dat studenten van technische universiteiten vaker de enquête hebben ingevuld. 

Binnen de UU valt het lage responspercentage van de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie (REBO) op. Bij Diergeneeskunde en University College Roosevelt in Middelburg namen juist veel studenten de moeite om de vragenlijst in te vullen.

Op 21 mei maakt Studiekeuze123 de resultaten van de NSE openbaar. Vorig jaar bleek Keltisch in Utrecht de meest gewaardeerde opleiding van Nederland. 

Facebook Twitter Whatsapp Mail