Slechte generale voor Uithoflijn

Foto Bas Koppe

De trams kwamen tot stilstand ter hoogte van de kruising van de P & R-garage. De oorzaak was een stroomstoring tussen de Padualaan en het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Een verkeerschaos was het gevolg. Bussen kwamen muurvast te staan en auto’s konden het Utrecht Science Park niet verlaten. Ambulances van en naar het UMC Utrecht moesten uitwijken naar de calamiteitenroute.

Volgens een woordvoerder van de Provincie Utrecht zijn er afgelopen nacht maatregelen getroffen om de stroomvoorziening te verbeteren. Volgens haar is de situatie nu weer volledig onder controle. De problemen zouden te maken hebben met feit dat het om dubbelgelede trams ging die extra stroom vragen. De testen daarmee zijn pas kort geleden begonnen. “Het is goed dat dit nu aan het licht komt. Dat is precies waarom we testritten rijden. Een slechte generale en straks een goede uitvoering, zullen we maar zeggen.”

Zaterdag kan het publiek voor het eerst meerijden met de tram. Vanaf maandag start dan de reguliere dienstregeling. De PVV-fractie in de gemeenteraad heeft zijn zorgen geuit over de gevolgen van mogelijke stroomstoringen in de toekomst.

Advertentie