Spaanse tram komt naar De Uithof

Zeer waarschijnlijk rijdt er vanaf 2018 een tram van Spaanse makelij tussen het Utrechtse Centraal Station en De Uithof. Welk model het zal zijn, wordt nog even geheim gehouden.

Het Spaanse bedrijf CAF gaat, zoals het er nu naar uitziet, de trams voor de nieuwe Uithoflijn leveren. Dat maakte Bestuur Regio Utrecht (BRU) bekend (pdf). De aanleg van de tramrails, de bovenleidingen en de negen haltes tussen het Centraal Station Utrecht en de P+R De Uithof komt in handen van de Koninklijke BAM groep.

Het gaat om een voorlopige gunning. Op 23 december wordt bekend of de deal doorgaat. Op dat moment zal de BRU vertellen hoe de Uithoftram eruit komt te zien. De BRU heeft 27 trams besteld van circa 32 meter lang. De Spaanse tram zal in januari 2017 voor het eerst te zien zijn in Utrecht, wanneer er testritjes mee gemaakt gaan worden.

De trams gaan in 2018 in 17 minuten van het Utrechts Centraal Station naar De Uithof rijden. De verwachting is dat er in 2020 45.000 passagiers per dag gebruikmaken van de Uithoflijn.

 

Advertentie