Stroomstoring in De Uithof

Een groot deel van de Uithof heeft vanmiddag zonder stroom gezeten. Veel gebouwen moesten ontruimd worden, zoals het Kruytgebouw en het David de Wiedgebouw. Diergeneeskunde werkte op een noodaggregaat.

“Eerst viel het internet uit”, vertelt getuige Sebastiaan, die stage loopt bij Microbiologie in het Kruytgebouw. “Even later wilden we naar beneden, maar de lift deed het niet dus moesten we door het donkere trappenhuis, dat was best eng!”

De problemen zijn ontstaan bij Diergeneeskunde waar door graafwerkzaamheden een kabel geraakt is. Bij het Van de Graaff-laboratorium was er ook nog een brand in de meterkast. Dit gebouw is afgezet “We zijn nog aan het uitzoeken waardoor de storing is ontstaan”, aldus een beveiligingsmedewerker. “Wel weten we dat er storing was in een transformator en dat daardoor de stroom even uitviel. Er kwam ook veel rook uit de meterkast.”

Veel gebouwen hebben op dit moment nog steeds last van de storing, zo ligt het draadloze internet er nog steeds uit en is onder andere het Kruytgebouw niet toegankelijk. Ook de website van het Universtiar Medisch Centrum Utrecht is niet bereikbaar, laten zij in een tweet weten.

De verwachting is dat de meeste gebouwen om 16.00 uur weer toegankelijk zullen zijn. De universiteit zegt in een tweet dat mensen die werkeloos buiten staan, naar huis mogen gaan. Het restaurant van het  Educatorium zal vanavond gesloten zijn. 

Update 25 september 15.30: 

Het crisisteam meldt dat er geen ongevallen met personen zijn gebeurd. Daarnaast hebben de onderzoeksresultaten naar men weet geen gevaar gelopen. 

 

 

Advertentie