Studenten Van Lieflandlaan kunnen straks na half jaar weer normaal koken

Foto DUB

Eerder dit jaar zorgden nieuwe meterkasten in de flats nog voor problemen met de elektrische kookplaten. De meterkasten in het studentencomplex werden vervangen in het kader van veiligheid en wet- en regelgeving. Sinds de nieuwe meterkasten beklaagden bewoners zich over het feit dat ze nog maar één kookplaat tegelijk konden gebruiken, terwijl de eenheden zo groot zijn dat vier pitten vaak te weinig zijn. In sommige gevallen moesten studenten op gasflesjes overstappen omdat hun kookplaten het helemaal niet meer deden. Na de klachten van de bewoners werden de werkzaamheden in februari stilgelegd. 

Na grondig onderzoek naar de problemen van de nieuwe meterkasten, gaat de SSH nu speciale aandacht geven aan de groepen voor de elektrische kookplaten in de flats, Dit laat de huisvester weten in een brief aan de huurders. “We hadden vooraf niet voorzien dat veel studentenhuizen oude kookplaten gebruiken die veel lekstroom hadden. Bij de nieuwe stoppenkasten klapt de aardlekschakelaar er dan uit. De oude kasten waren daar minder gevoelig voor”, legt SSH-woordvoerder Roeland Kreeft uit. De aansluitingen voor de keukens worden zo aangepast dat de aanwezige kookplaten blijven werken. 

Daarnaast zorgt de huisvester er ook voor dat kookplaten die niet meer functioneren sinds de vorige werkzaamheden, worden vervangen. De studenten hoeven deze keer dus niet zelf voor nieuwe kooktoestellen te zorgen. “Wij snappen dat studenten niet zitten te wachten op zo’n grote uitgave. Formeel huurt iedereen een kamer en zijn wij niet verantwoordelijk voor de apparatuur die huurders aansluiten. Maar daar kun je in sommige gevallen van afwijken. Het is niet onze bedoeling om de huurders op kosten te jagen”, aldus Kreeft.

Het elektrisch koken is niet het enige probleem dat wordt aangepakt. Er wordt ook een aanpassing gedaan aan de ledverlichting die bij de vorige werkzaamheden is geplaatst vanwege stroombesparing. Volgens sommige bewoners zijn die lampen te fel. Op de plekken waar deze verlichting nu hangt, komen ander type lampen met een lagere lichtsterkte.
 

Advertentie