Zoek je een kamer?

Studentenkamer van 10 vierkante meter te koop voor bijna een ton

Huisvesting
Foto: Pixabay

“Betaalbaar wonen in deze aantrekkelijke studio”, staat bij de advertentie op Funda. En dat bij een luttele vraagprijs van 9250 euro per vierkante meter, ver boven het Utrechtse gemiddelde van zo’n 5000 euro per vierkante meter.

Daar komen ook nog 110 euro aan maandelijkse lasten bij. Voor onder meer gas, water, elektra, internet en gemeentelijke belastingen. Het energielabel is onbekend.

Gezamenlijke wasmachine
Voor die totaalprijs krijg je in de wijk Wittevrouwen een studentenkamer van 10  vierkante meter , inclusief klein keukenblok. De badkamer, toilet en tuin worden nog wel gedeeld met drie andere bewoners in het pand. Ook de wasmachine is gezamenlijk.

De kamer maakt onderdeel uit van een woonvereniging: een aantal mensen verenigingen zich om samen een woning te bezitten. Een hypotheek aanvragen is hierdoor niet mogelijk. Dus ja, je moet wel een ton op je studentenrekening hebben staan.

De hoge verkoopprijs van de studentenkamer leidt tot verontwaardigde reacties op Twitter. Zo schrijft Denk-kamerlid Farid Azarkan: “Dit zou verboden moeten worden. 10 vierkante meter2 een studio noemen en daar bijna 100k voor vragen. Dit krijg je als de VVD 12 jaar lang huisvesting in de uitverkoop gooit. Schaamteloos!”

Advertentie