Studentondernemers krijgen eigen onderkomen

Studenten die zelf een bedrijf starten, kunnen vanaf 21 mei terecht bij Studentsinc op Nijenoord. Zij krijgen een flexibele werkplek en ondersteuning.

Bij Studentsinc kunnen startende studentondernemers terecht voor ondersteuning. Ze krijgen tegen een schappelijke prijs, vanaf 50 euro per maand, een flexplek, profiteren van het netwerk en ontmoeten andere studenten die in hetzelfde schuitje zitten. Bovendien zullen ze van ervaren ondernemers of docenten advies krijgen. Studentsinc is bedoeld voor studenten van de hogeschool en de universiteit.

Tot voor kort konden de studentondernemers al aankloppen bij Utrechtinc. “Maar in Utrechtinc richten we ons vooral op ondernemers die zich full-time op hun bedrijf storten. Veel studenten hebben een idee voor een bedrijf en doen dat erbij, naast hun studie.”, vertelt Roel Raatgever van Utrechtinc. “Binnen Utrechtinc was deze groep niet de hoofdzaak Bij Studentsinc is dat wel het geval.”

Studentinc is een samenwerkingsverband tussen Utrechtinc en het Utrecht Center for Entrepeneurship. Utrechtinc is gespecialiseerd in de begeleiding van de startende ondernemers, het Center for Entrepeneurship zorgt voor onderwijs gericht op ondernemerschap.

De combinatie van ondernemerschap en onderwijs zal volgens Roel Raatgever binnen Studentsinc nog meer een plek kunnen krijgen. Zo zou het goed zijn als een student vaker zijn afstuderen kan realiseren binnen zijn eigen bedrijf. “Bij Utrechtinc hadden we laatst een student die zijn technische afstudeerscriptie heeft gedaan binnen zijn eigen onderneming. Hij deed een technisch onderzoek of het product dat hij wilde maken haalbaar was.”

Op 21 mei gaat het Studentsinc officieel starten en krijgt het een eigen website. Op die dag is er ook nog een Teamup Playground waarbij teamwerk centraal staat en er workshops worden gehouden en je samen met anderen een business case uitwerkt. Aanmelden kan via de site.

Advertentie