Studystore gaat de winkels sluiten

De boekwinkels van Studystore in De Uithof en de Minrebroederstaat gaan in de loop van 2015 dicht. Studieboeken kunnen in Utrecht voortaan alleen online besteld worden.

Studenten bestellen hun studieboeken in de regel online. Studystore is in de digitale verkoop flink gestegen. De verkoop in de fysieke winkels liep de laatste jaren echter sterk terug. Ook andere boeken deden het in de echte winkels slecht. Dat is volgens Hylco Wijnants, Campusmanager van Studystore de reden waarom de fysieke winkels gaan sluiten. Zo zullen de boekverkopen in samenwerking met de studievereniging gewoon doorgaan.

De Utrechtse locatie in de Minrebroederstraat zal de deuren al in april sluiten. De Studystore in De Uithof gaat in oktober dicht. De boekverkopers verliezen hun baan, al zal Studystore kijken of er voor hen plaats in de onlinebranche of bij een van de vier servicepunten die opgericht zullen worden.

Er komen vier servicepunten, waar wel nog studieboeken verkochten worden en geïnformeerd kan worden over de digitale bestellingen. Deze servicepunten komen in Wageningen, Den Haag, Rotterdam en Amsterdam. Dus niet in Utrecht.

De Studystore was eerst onderdeel van de boekenketen Selexyz, maar is een aantal jaren geleden verkocht aan Van Dijk Educatie. De Uithoflocatie verhuisde afgelopen zomer van het Unnikgebouw naar het Bestuursgebouw.

Tags: studieboek

Advertentie