Tbs met dwangverpleging geëist voor steekpartij De Uithof

Eind augustus 2017 werd een 31-jarige man uit Breda in Casa Confetti neergestoken. Een 28-jarige bewoner van de flat werd daarop aangehouden. Maandag eiste het OM tbs met dwangverpleging tegen de verdachte.

In de rechtszaal liet de verdachte weten zich te herinneren dat hij met een mes naar zijn overburen liep, zo meldt RTV Utrecht. Hij verkeerde in de veronderstelling dat zij hem pestten. Maar hij zegt niet meer te weten of hij ook daadwerkelijk heeft gestoken. Het slachtoffer heeft nog steeds last van de gevolgen van de steekwond.

"Ook al blijkt uit onderzoek dat de verdachte handelde onder invloed van een psychose, neemt dit niet weg dat hij met zijn handelen de voorwaardelijke opzet op de dood van het slachtoffer had", laat het OM volgens RTV Utrecht weten. De officier vordert buiten de tbs-straf ook een bedrag van 10.000 euro voor immateriële schade.

Het OM acht de bewoner ook verantwoordelijk voor een tweetal mishandelingen en het bespugen van een medewerker van een supermarkt, zo schrijft RTV Utrecht.

Tegenover DUB lieten bewoners van Casa Confetti dit najaar weten bang te zijn voor een terugkeer van de man in de flat.

Advertentie