Tivoli by Night: Dansbare beats tot in de late uurtjes

Voor een nacht lang dansen op elektronische beats ben je in Utrecht op de goede plaats. Poppodium Tivoli laat met het concept Tivoli by Night zien dat het over een breed aanbod van elektronica muziek beschikt. Via DUB kun je voor twee Tivoli by Night avonden prijzen winnen. Programmeur Michiel Peeters vertelt iets meer over deze avonden.

In Tivoli worden al jarenlang clubavonden gehouden met elektronische muziek. Voorbeelden van die avonden zijn Bangers and Mash met grote elektro namen uit de UK, Fuse met ‘high energy electronic dance music’ en het feest Rauw, waar disco wordt gecombineerd met de anarchistische insteek van punk en de energie van house en techno.

Met het concept Tivoli by Night wil Tivoli een merknaam creëren voor al het elektronica aanbod dat het poppodium te bieden heeft. Door een dergelijke clubavond te bestempelen met Tivoli by Night wordt duidelijk gemaakt dat het gaat om een avond voor nachtliefhebbers die graag tot in de late uurtjes dansen op elektronische beats. “Op deze manier hebben potentiële bezoekers sneller het idee dat de avond echt iets voor hen is” stelt programmeur Michiel Peeters.

Daarnaast gaat Tivoli by Night gepaard met een online platform, waarop allerlei informatie over de clubavonden wordt gepubliceerd. Michiel Peeters geeft aan dat hij graag aan mensen wil laten weten wat zij voor zo’n avond terugkrijgen. De avonden worden niet alleen gepromoot door middel van posters en flyers, maar op het platform worden steeds blogs up to date gehouden en ook is er een groot archief met beeldmateriaal van de Tivoli by Night avonden die eerder hebben plaatsgevonden. Michiel vertelt vol enthousiasme “Meestal is dikke hoofdpijn het enige wat je de andere dag aan zo’n feestje over houdt, maar wanneer je dan zo’n filmpje terugziet beleef je het weer helemaal opnieuw”.

Volgens Michiel zijn de avonden niet alleen bedoeld voor de vaste elektroliefhebbers, maar wil Tivoli ook graag een nieuwe doelgroep creëren. Tivoli probeert de avonden meer bekend te maken bij mensen die op het eerste gezicht geen standaard bezoekers zijn van elektro en dance avonden. Tivoli by Night avonden zijn dan ook zeker toegankelijk voor een breed publiek. De essentie is dat er elektronische muziek wordt gedraaid, maar dit kan per avond variëren van techno, deep-house, drum ’n bass tot dubstep en hiphop. Door het diverse aanbod is er voor ieder wat wils. Michiel denkt dat de avonden ook bij studenten in de smaak vallen, omdat die over het algemeen wel houden van “een dansje doen”. Zo staan de grootschalige dance avonden die gehouden worden in Tivoli De Helling volgens hem gegarandeerd voor een avondje knallen.

Michiel houdt zich zelf bezig met het selecteren van potentiële artiesten voor de Tivoli by Night avonden. Hij heeft daarbij een goed oog voor nieuwe dingen. “Sounds worden door ons vroeg opgepikt, maar zijn vaak nog niet helemaal geland. Wij willen er vroeg bij zijn en Amsterdam eigenlijk voor zijn” stelt hij. Tivoli by Night biedt dus ruimte voor artiesten die de potentie hebben om te groeien, maar ook staan namen die al groot zijn op het programma. Zo hebben grote elektro namen als Boys Noize, Baauer en Major lazor Tivoli al mooie avonden bezorgd.

Ook deze maand heeft Tivoli by Night weer mooie avonden op het programma staan. Op zaterdag 14 december bestaat de clubavond Rauw tien jaar en dit wordt gevierd met een optreden van Felix da Housecat, die volgens Michiel aan de wieg stond van de elektro clash. Hij komt uit Chicago om een exclusieve show in Tivoli Oudegracht te geven en treedt verder ook niet op in Nederland. Op vrijdag 20 december draait Skream in de Helling op de clubavond Bangers and Mash. Volgens Michiel is hij in de UK een grote naam en vooral een aanrader voor Disclosure fans. Waar Skream voorheen vooral dubstep draaide neigt zijn muziek nu meer naar house

Voor deze twee avonden worden door DUB vrijkaartjes verloot, dus wie weet waag jij daar binnenkort wel een dansje voor nop!

Advertentie