Triton redt het weer niet

De teleurgestelde Triton-Vier moet Nereus voor laten gaan

Hoe mooi zou het zijn geweest: precies vijfig jaar na de laatste winst weer eens de gouden blikken binnenhalen. Vooraf was er vertrouwen op een goede afloop. Met twee succesvolle Olympische roeiers, Kaj Hendriks en Harold Langen, in de boot kon het zomaar een keer gaan lukken.

Aan het water was het zondag bijzonder aangenaam vertoeven. Maar na de start van de finale rond vijf uur, moest de Utrechtse Oude Vier al snel in de achtervolging op het sterke Amsterdamse Nereus. Aan het einde van de race gooiden de Triton-roeiers er tot enthousiasme van de supporters nog een furieuze eindspurt uit. De Utrechters kwamen uiteindelijk nog heel dichtbij, maar het was allemaal net te laat.

In een tweet spreekt Kaj Hendriks kort na afloop van een ‘zure’ Varsity, maar dankt hij ook de supporters. Volgend jaar wil Hendriks weer een poging doen.

Je was zuur, want @asrnereus was sterker, maar toch ook wel mooi, @VarsityKNSRB, mede door alle support/reacties!Bedankt, tot volgend jaar!

— Kaj Hendriks (@kajhendriks) April 9, 2017

De mannen van Nereus prolongeerden hun titel. De afgelopen zeven jaar wist alleen het Rotterdamse Skadi de hegemonie van de Amsterdammers te doorbreken. Zoals verwacht kon de Oude Vier van Orca niet doordringen tot de finale.

Ook het hoofdnummer van de vrouwen, dat voor het eerst sinds lange tijd weer eens op het programma stond, werd door Nereus gewonnen. De Utrechtse vrouwen waren niet eens aan de start verschenen.

De Varsity wordt sinds 1878 georganiseerd en is sinds vorig jaar 'immaterieel erfgoed.

Advertentie