Triton weer tweede met Oude Vier op de Varsity

Studenten van Nereus springen traditiegetrouw naakt het water in om de roeiers van de Oude Vier te feliciteren

Nog voordat er zondag één haal was gemaakt tijdens de Varsity, was het voor toeschouwers al duidelijk dat de strijd dit jaar tussen Triton en Nereus zou gaan. In de boten van beide verenigingen waren heel wat ervaren roeiers te vinden. Zo kon Triton onder andere rekenen op Olympisch roeiers Kaj Hendrik en Nereus op Olympiër Tone Wieten.  

Vorig jaar verloor de Oude Vier van de Utrechtse roeivereniging van Nereus. De Amsterdamse roeiploeg kwam na drie kilometer een seconde sneller over de finish. Destijds een dubbele teleurstelling voor Triton, omdat de vereniging hoopte precies vijftig jaar na de laatste Varsity-overwinning opnieuw als eerste de finish te bereiken.

Tijdens de voorwedstrijden plaatste Triton zich als eerste voor de finale van de Oude Vier. De ploeg met Olympisch roeier en student natuurkunde Harold Langen op slag, bleef Neureus een seconde voor. In de finale waren de rollen echter omgedraaid. De ploeg kwam ruim drie seconden na Nereus over de finish. Daarmee won de Amsterdamse roeivereniging beide hoofdnummers van de Varsity, want ook bij de Dames Vier pakte Nereus de winst. 

Orca-roeier-2.jpg

Toch gingen de Utrechtse studentenroeiverenigingen niet helemaal met lege handen naar huis. Triton zette de snelste tijd neer op vijf nummers: de Dames Overnaadse vier, heren skiff (gevorderd), lichte dames dubbeltwee (gevorderd), heren elite twee met stuur en de jonge vier. Voor Orca pakte UU-student Business Informatics Vincent Goris de winst met de skiff (licht).

Tags: varsity | roeien | triton | orca

Advertentie