Triton wint Varsity na 52 jaar

Jacob van de Kerkhof wordt gefeliciteerd na de overwinning van de Oude Vier. foto's DUB

De vier mannen van Triton leidden van start tot finish. Kaj Hendriks (Geneeskunde), Jacob van de Kerkhof (Rechten),  Harold Langen (Natuurkunde) en Jakub Grabmüller (Economie) roeiden naar de eerste Varsity-zege in 52 jaar. Alleen de Amsterdammers van Skoll kwamen nog dicht in de buurt van de Utrechters.

Met de zege kwam een einde aan een jarenlange frustratie van de Utrechtse roeivereniging. Kopman Kaj Hendriks liet zich ooit tegenover DUB ontvallen niet te zullen stoppen met roeien voordat hij zijn club de Varsity-winst had bezorgd. De afgelopen twee jaar was hij er met Triton dichtbij, maar beide keren was het Amsterdamse Nereus sterker. Vooral het verlies bij de editie van 2017, precies 50 jaar na de laatste overwinning, deed pijn. Maar dit jaar mocht dan eindelijk de Tritonaanhang in ontklede staat het water in om hun helden te eren.

Lees verder onder de foto:

Triton was dit jaar de huizenhoge favoriet nadat bleek dat twee Nereustoppers niet aan de start mochten verschijnen. De twee Amsterdammers maken deel uit van het paradepaardje van de roeibond: de Holland Acht. Die moet zich gaan kwalificeren voor de Olympische Spelen en daar paste volgens de bondscoach geen Varsity bij.

De Utrechters Hendriks en Van de Kerkhof hebben een reservestatus bij de Acht en mochten van de bond wel in actie komen. Het enige probleem was dat de Triton-vier weinig samen had kunnen trainen. Zondag bleken de Utrechters desalniettemin oppermachtig.

Voor het eerst in 52 jaar zal vanavond dan ook de kroegjool van de Varsity plaatsvinden in het Gele Kasteel aan het Janskerkhof. Generaties Tritonleden studeerden af zonder de feestelijke viering van de Varsity-winst mee te maken.  

ploeg.jpg

Foto organisatie Varsity: De Triton-roeiers Kaj Hendriks, Harold Langen, Jakub Grabmüller en Jacob van de Kerkhof samen met hun stuurvrouw Fiep Warmerdam. 

Kijk ook de reportage die DUB maakte met één van de vrijwilligers die de Varsity organiseren.

 

Tags: triton | varsity

Advertentie