Twee doden en één gewonde bij ongeluk De Uithof

Bij een botsing tussen een personenauto en een bus zijn woensdagavond twee personen omgekomen. Ook is er één persoon gewond geraakt.

De Uithof werd gisterenavond rond half acht  opgeschrikt door een heftig auto-ongeluk. Drie jongemannen reden met een veel te grote snelheid over het kruispunt bij de Padualaan en Sorbonnelaan. Ze knalden hard tegen de voorkant van de passerende bus. De auto schoof tegen een stoplicht.

"Het zag er vreselijk uit", vertellen enkele ooggetuigen. De politie en brandweer waren snel te plaatse. Mensen in de bus hadden direct 112 gebeld. 

Uithofbewoner Matthijs Meulblok kwam op dat moment langs: "Het zag er niet goed uit. Ik zag dat er een stabiele zijligging werd uitgevoerd bij een slachtoffer en zag hem nog heftig adem halen."

Uiteindelijk bleek dat een inzittende direct was overleden, een andere inzittende overleed onderweg naar het ziekenhuis. De derde persoon is door de brandweer uit de auto bevrijd en ligt nog in het ziekenhuis.

De mensen in de bus zijn ongedeerd gebleven. Voor de buschauffeur was het flink schrikken. Hij is door de politie ondervraagd als getuige.

De hele avond is het kruispunt bij de Padualaan afgezet. Rond elf uur 's avonds werd de ongevalplek weer vrijgegeven.

UPDATE: 

Donderdagmiddag 16.00 uur:
Het is nu bekend dat de bestuurder een 37 jarige Utrechter was en dat in zijn auto een man  van 22 uit De Meern en een man van 26 jaar uit Maarssen zaten.  

Tags: verkeer

Advertentie