Twee studenten en OBP'er genomineerd voor de campuscolumnist 2016

Body: 

De studenten Kim Deen en Niels Peuchen en communicatiemedewerker Evelyne Hermans zijn genomineerd voor de campuscolumnist 2016. Het is de eerste keer dat een OBP’er kans maakt om de campuscolumnist te worden.

De studenten Kim Deen en Niels Peuchen en communicatiemedewerker Evelyne Hermans zijn genomineerd voor de campuscolumnist 2016. Het is de eerste keer dat een OBP’er kans maakt om de campuscolumnist te worden.

DUB publiceert vandaag de columns van de drie genomineerden die kans maken campuscolumnist 2016 te worden. De winnaar zal op woensdag 13 januari onthuld worden tijdens de DUB nieuwjaarsborrel. De campuscolumnist krijgt het Erik Hardemanstipendium van 1000 euro en mag  in jaar 2016 met grote regelmaat  columns publiceren op DUB.

De jury ontving dit jaar achttien inzendingen. Zowel wetenschappers, studenten als ondersteunend en beheerspersoneel (OBP) deden dit jaar mee. Iedere deelnemer schreef twee columns die de jury anoniem heeft beoordeeld.

De jury kwam tot drie genomineerden. De eerste is Kim Deen. Zij is student Liberal Arts & Sciences. Afgelopen periode studeerde ze in Turkije. In haar column Uitzicht observeert ze De Uithof vanuit het perspectief van iemand die een tijdje is weggeweest.

De tweede genomineerde is Niels Peuchen. Hij doet op dit moment de voltijdse premaster Internationale betrekkingen in historisch perspectief en wil volgend jaar de master gaan doen. Hij heeft al een opleiding journalistiek achter de rug. Zijn column De protestgeneratie zijn we duidelijk niet beschrijft de groep demonstranten die enige tijd geleden door de binnenstad trokken. Hij vraagt zich af wat hun boodschap is.

Nummer drie is Evelyne Hermans. Zij is communicatiemedewerker bij de bètafaculteit. Evelyne is onder meer hoofdredacteur van de facultaire uitgave Bupdated en verzorgt de berichtgeving op de website en sociale media. Ze geeft ook schrijftrainingen. In haar column Het OBP, daar pronken we niet mee komt ze op voor de OBP’ers.

De jury bestaat dit jaar uit Mathieu Segers, universitair docent Geschiedenis met specialisatie Europa, de columnist Jack Nouws, Ruud Schotting, hoogleraar Kwantitatief watermanagement, Maud Radstake, directeur Studium Generale, Rhea van der Dong, student Taal en Cultuurstudies en Ries Agterberg, hoofdredacteur van DUB.

 

Facebook Twitter Whatsapp Mail