Twee Veritas-leden neergestoken bij IBB

Twee Veritas-leden zijn in de nacht van dinsdag op woensdag ernstig gewond geraakt bij een steekpartij. De dader was een bekende van de leden. De slachtoffers verkeren niet in levensgevaar.  

De twee leden, een 22-jarige vrouw en 23-jarige man, fietsten na een borrel bij Veritas samen naar huis, schrijft Trajectum. Bij het IBB werden ze neergestoken door een 23-jarige man, die een bekende van de twee is. Na een melding van een omwonende is het gewonde tweetal naar het ziekenhuis gebracht.  

De politie heeft de Utrechtse dader de volgende ochtend aangehouden ter hoogte van de Koningsweg. De recherche is een onderzoek gestart.

Veritas meldt in een persbericht erg aangeslagen en geschrokken te zijn. Leden worden op de hoogte gehouden van de situatie en zijn welkom om over het incident te komen praten.

Volgens het AD werd de vrouw al enige tijd door de verliefde dader gestalkt. Dat was de reden dat ze niet alleen naar huis fietste. Volgens het AD wonen zowel de slachtoffers als de dader op het IBB.

Advertentie