UAF-Award: vier van de zes genomineerden komen uit Syrië

De zes genomineerden. Foto: UAF

De UAF-Award is een jaarlijkse prijs die in het leven is geroepen door stichting UAF. Deze stichting begeleidt studenten met een vluchtelingenachtergrond. De prijs is bedoeld voor de student of professional die zich hebben onderscheiden door hun studie- en werkresultaten. UAF vraagt op deze manier aandacht voor talent onder vluchtelingen. 

“Het vergt veel moed en doorzettingsvermogen om je land te ontvluchten en in een onbekende omgeving opnieuw te beginnen”, weet UAF-directeur Mardjan Seighali uit eigen ervaring. Volgens haar krijgen lang niet alle vluchtelingen de kans om te laten zien waar ze toe in staat zijn. “De genomineerden voor de UAF-Award zijn er het levende bewijs van dat er veel mogelijk is als je wél zo’n kans krijgt.” 

Syrië geen toeval
Hoewel het UAF mensen uit tientallen landen begeleidt, zijn vier van de zes genomineerden uit Syrië afkomstig. Dat is geen toeval, zegt UAF-woordvoerder Jasper Vink. Sinds 2014 zijn er veel Syrische vluchtelingen naar Nederland gekomen en een relatief groot deel van hen was al hoger opgeleid.

Op de website van het UAF, waar je ook kunt stemmen, stellen de genomineerden zichzelf voor. De uitslag wordt op 4 november bekendgemaakt. De winnaar krijgt een opleidingstraject naar keuze ter waarde van vierduizend euro.

Advertentie