UIT-loper Femke: 'Psychologie staat in Utrecht beter aangeschreven'

UIT-loper Femke: ‘Je kan in elke stad een leuke studententijd hebben'

Body: 

Wie zijn de nieuwe studenten van de Universiteit Utrecht? Vandaag aflevering 3 met Femke wier UIT dramatisch begon.

Wie zijn de nieuwe studenten van de Universiteit Utrecht? Vandaag aflevering 3 met Femke wier UIT dramatisch begon.

Naam Femke
Leeftijd 19
Studie Psychologie
Waar kom je vandaan Wageningen
Kamer Ja, in Lunetten met 3 andere studenten
Slaapplek tijdens de UIT Ja
Relatie Ja, in Ede
Lid worden vereniging Roeivereniging ORCA

Wat is het meest memorabele UIT-moment voor jou?
“De eerste dag van de UIT, dat was een ware rampendag! Maandagochtend bleek mijn fiets stuk te zijn. Ik heb alles geprobeerd; een fietsenmaker gezocht, geprobeerd een nieuwe fiets te kopen, ik heb zelfs aan bouwvakkers gevraagd of ze konden helpen mijn fiets te maken! Maar dat mocht allemaal niet baten. Toen is mijn moeder vanuit Wageningen naar Utrecht komen rijden met een nieuwe fiets. Ze heeft me naar het UCU-terrein gebracht voor de opening, maar ik heb het grootste deel ervan gemist. ’s Nachts ging het weer mis toen ik terug moest fietsen naar mijn kamer in Lunetten: ik was enorm verdwaald en heb er twee uur over gedaan om thuis te komen.”

Wat is je mooiste UIT-moment?
“Het stappen. Dinsdagavond zijn we bij Unitas geweest, daar was een optreden buiten en daarna hebben we binnen verder gefeest. Ik vind uitgaan sowieso heel leuk en ik heb veel nieuwe mensen ontmoet.”

Heb je je doel voor deze UIT gehaald?
Mijn doel was om de stad en nieuwe mensen te leren kennen. Door die verdwaalactie van mij is de stad leren kennen gelukt, ik heb heel lang door het centrum gedwaald. Ook vind ik het prettig dat we een dag in De Uithof zijn, dan weet ik daar alvast de weg naar toe. Omdat ik in mijn uppie ben, wilde ik nieuwe mensen ontmoeten. Dat is gelukt, niet normaal hoe makkelijk dat gaat! Er zijn zoveel mensen in hun eentje gekomen, die willen ook allemaal anderen leren kennen.”

Waarom heb je gekozen voor Utrecht?
“De opleiding Psychologie staat in Utrecht beter aangeschreven. Ze bieden extra begeleiding aan studenten en je kan na het eerste jaar al een richting kiezen. Dat je je al direct kan specialiseren, vind ik belangrijk: dan kan je daarin uitblinken. Ik ben niet op de stad afgegaan. Als student kan je in elke studentenstad een leuke tijd hebben.”

Studeren of stappen?
“Ik ga zeker stappen, maar ik kan het me niet veroorloven om uit te lopen met mijn studie; dat is te duur. Ook moet ik eerst een bijbaantje vinden om het uitgaan te kunnen betalen. Ik word lid van roeivereniging Orca en verwacht vooral daar uit te gaan.”

Waarom kies je voor een sportvereniging?
“Omdat ik sporten heel leuk vind. Het is gezond voor je, geeft totale ontspanning en maakt je hoofd helemaal leeg. Vooral in het begin heb ik dat nodig, omdat de studie zwaar zal zijn met al die boeken in het Engels.”

Facebook Twitter Whatsapp Mail