UIT-lopers weten homovereniging Anteros te vinden

Anteros tijdens de Straatparade op UIT-maandag, foto Julie Huizinga

De Utrechtse homostudentenvereniging U.H.S.V. Anteros komt dit jaar uit de kast tijdens de UIT. Ze zijn op de parade, organiseren een borrel en het PANN Classic feest. DUB nam een kijkje op de borrel..

Op dinsdagmiddag loopt een heel UIT-groepje het terras op van Bodytalk, het stamcafé van Anteros aan de Oudegracht 64. Een jongen uit de groep heeft de andere eerstejaars meteen verteld dat hij homo is en nieuwsgierig is naar de homovereniging Anteros. Wie heeft er zin om een kijkje te nemen, vroeg hij. Iedereen is meegegaan. Voorzitter Vera: “Ik ben blij als ik hoor dat groepjes hun weg weten te vinden hierheen”.

Die avond komen de UIT-lopers weliswaar niet met het hele groepje, maar wel in tweetallen naar Bodytalk. Of alleen, zoals het meisje dat rond tien uur het vrijwel lege café binnenloopt. Ze kijkt om zich heen en loopt naar Vera, die ze herkent aan haar T-shirt met Anteros-logo. Het meisje vertelt Vera dat ze in Antwerpen bij homovereniging Flamingo’s heeft gezeten en iets vergelijkbaars zoekt nu ze in Utrecht komt studeren. Vera neemt haar onder haar hoede. “Als je wil kan ik je wel aan wat leden voorstellen”, zegt zij. “Iedereen zit beneden.”

De twee dalen af naar het terras aan de Oudegracht. Daar is het allesbehalve leeg; bomvol dekt de lading beter. Leden van Anteros en UIT-lopers zitten gemengd door elkaar. Veel meiden hebben kort haar, een hoedje op hun hoofd en een biertje in hun hand. Ze maken foto’s van elkaar en schateren het uit. Jongens houden zich wat rustiger en zitten met bier of een wijntje langs het water. Het eerstejaars meisje van de UIT staat na een kwartier geamuseerd te praten met de leden. Ze nodigen haar uit voor het introductieweekend.

Het bestuur is tevreden over het aantal UIT-lopers dat op de borrel afkomt. Vera: “Ze zijn er niet in grote getale, maar dat verwacht ik ook niet als opkomende vereniging. Dat ze überhaupt moeite doen en ervan genieten als ze er zijn, dat is voor mij het belangrijkste.” Gedanst wordt er pas later op de avond. En donderdag, want dan organiseren ze eindfeest PANN Classic, een heterovriendelijk homofeest in EKKO. Anteros-lid Borinka hoopt op succes: “Die nacht begint het feest pas echt”.

Advertentie