Uitgaansgelegenheid HAL16 moet sluiten door financiële problemen

HAL16 aan de Archimedeslaan moet sluiten. Dat maakte de organisatie dinsdag bekend op Facebook. De reden voor de sluiting is een huurachterstand van bijna 57.000 euro.

De organisatie kreeg begin oktober van de advocaat van verhuurder Stichting Tijdelijk Wonen (STW) te horen dat HAL16 moet sluiten. Dat schrijft het bestuur van HAL16 in een openhartige brief. Het nieuws is volgens HAL16-directeur Mark Kersten als een donderslag bij heldere hemel binnengekomen.

“We hebben in de beginjaren van HAL16 een huurachterstand opgebouwd”, licht Kersten toe, “daar is altijd helder over gecommuniceerd met Stichting Tijdelijk Wonen. Zij hebben aangegeven dat als wij onze huur netjes betalen, zij bereid zijn om deze achterstand door de vingers te zien. Nu komen ze ineens terug op dit voornemen.”

Stichting Tijdelijk Wonen geeft aan dat er meermaals aan HAL16 is gevraagd om aan hun huurverplichtingen te voldoen. “Er zijn in juli afspraken gemaakt over het betalen van de huurachterstand, deze afspraken zijn niet nagekomen. Vanaf 2010 zijn er drie aanmaningen naar HAL16 verstuurd. Hier is nooit iets mee gedaan”, aldus Thomas Schouten van STW.

HAL16 kwam in september in opspraak door klachten over geluidsoverlast. De klachten kwamen van bewoners van het studentencomplex dat in hetzelfde pand gevestigd is. Volgens Schouten is de overlast niet de hoofdreden voor de sluiting. Schouten: “De klachten van de bewoners spelen weliswaar een rol bij de sluiting, maar het is niet de hoofdzaak: we zeggen niet zomaar een huurcontract op door geluidsoverlast. De huurachterstand is voor ons de voornaamste reden voor de sluiting.”

Advertentie