Universiteitsmuseum krijgt drie ton van BankGiro Loterij

Directeur Monique Mourits ontvangt de check van de BankGiro Loterij. Foto: Roy Beusker

Het Universiteitsmuseum van Utrecht ontvangt eenmalig een bedrag van 300.000 euro van de BankGiro Loterij. Het geld is bedoeld voor de vernieuwingsplannen van het museum.

Dit heeft de BankGiro Loterij gisteren bekend gemaakt tijdens het Goed Geld Gala in het Tropenmuseum in Amsterdam.

De BankGiro Loterij schenkt dit jaar in de provincie Utrecht 3 miljoen euro aan cultuur en behoud van cultureel erfgoed. Er zijn vaste bijdrages aan culturele instellingen, maar daarnaast krijgen het Universiteitsmuseum, het Spoorwegmuseum en de Catharijneconvent een extra bijdrage.

In het geval van het Universiteitsmuseum gaat het om 300.000 euro. Dit geld is bedoeld voor het project van het museum om zich te ontwikkelen tot een echt onderzoeksmuseum waarbij meer dan nu het actuele onderzoek centraal staat. Dat betekent dat exposities vaker wisselen, dat er een wetenschapsprogramma komt en dat bezoekers meehelpen aan onderzoeken. Om het museum daarvoor gereed te maken gaat het eind 2016 een jaar dicht.   

Directeur Monique Mourits: “Wij zijn heel blij met de gulle toekenning van de BankGiro Loterij. Deze gift betekent een erkenning van onze vernieuwingsplannen en maakt het mogelijk een groot deel van onze ambities waar te maken.” 

Advertentie