Motie lokale partij UtrechtNu

Utrecht Science Park moet weer De Uithof heten

utrecht science park Foto DUB

“USP, wat is dat? Ik ken alleen De Uithof”, is de naam van de motie van UtrechtNu! Het verraadt de intentie van het voorstel. Volgens de partij tonen peilingen aan dat slechts 12 tot 15 procent van de Utrechters de naamswijziging uit 2018 steunt. “De naam Utrecht Science Park is voornamelijk ingevoerd voor de internationale herkenbaarheid en marketingdoeleinden”, stelt UtrechtNu!.  Het stoort de partij dat het besluit is genomen naar aanleiding van een lobby van de Universiteit Utrecht, het Universitair Medische Centrum Utrecht en de Stichting Utrecht Science Park zonder dat de Utrechtse bevolking geraadpleegd is.  De partij vindt dat de historische en culturele waarde van de oorspronkelijke naam De Uithof onderbelicht is gebleven in het besluitvormingsproces. 

De partij komt nu met deze motie naar aanleiding van een recent artikel van RTV Utrecht waarin wordt gesteld dat er aanhoudende zorgen zijn over de naamswijziging en de wijze waarop deze is doorgevoerd. 

De partij wil met de motie een onderzoek naar de kosten als de naam Utrecht Science Park weer wordt veranderd naar De Uithof. Bovendien moet het gemeentebestuur met een voorstel komen om de naamswijziging door te voeren en daarbij aangeven hoe de extra kosten betaald gaan worden. Dit voorstel moet dan in stemming gebracht worden bij de gemeenteraad. 

Over de motie wordt donderdag gestemd. 

Advertentie