Ook Life Sciences Incubator kan normaal gebruikt worden

UU-gebouwen met breedplaatvloeren veilig

Body: 

Na onderzoek heeft de universiteit alle gebouwen in De Uithof met de inmiddels beruchte breedplaatvloeren veilig verklaard. In totaal ging het om elf gebouwen.

DUB maakte eerder melding van onderzoeken bij het Hijmans van den Berghgebouw en de Life Science Incubator (LSI). Uiteindelijk blijkt dat in nog negen andere gebouwen in De Uithof breedplaatvloeren met gewichtsbesparende technieken lagen. Dergelijke vloeren waren eerder verantwoordelijk voor het instorten van een parkeergarage bij het vliegveld Eindhoven. Onder meer het Gemeenschappelijk Milieu Laboratorium, het Koningsbergergebouw en een aantal gebouwen van Diergeneeskunde moesten eveneens onder de loep worden genomen.

De UU maakte onlangs bekend dat de inventarisatie uitwees dat alle gebouwen veilig gebruikt kunnen worden. Ook de voorzorgsmaatregelen die waren afgekondigd voor de Life Sciences Incubator (LSI) konden worden opgeheven. In dat gebouw mochten enkele vloeren niet te zwaar worden belast.

Alleen wat betreft de LSI maakt de UU overigens nog een klein voorbehoud. Voor één aspect van de constructie wordt nog gewacht op een nadere normering vanuit het ministerie van Binnenlandse Zaken. Mogelijk moet daarvoor nog extra onderzoek plaatsvinden. Dat neemt niet weg dat het gebouw veilig is voor bewoners en alle gebruik is toegestaan, aldus de UU.

Facebook Twitter Whatsapp Mail