UU spoort medewerkers aan iPhones te updaten

Een recente versie van iOS, het besturingssysteem dat draait op iPhones en iPads, veroorzaakt "ernstige problemen" op de e-mailomgeving van de UU. Medewerkers is per mail gevraagd om de software te updaten.

In iOS 6.1 en 6.11 zit een fout waardoor apparaten die gesynchroniseerd worden met Exchange soms overmatig gaan communiceren met de mailservers. Gevolg: de accuduur van iPhones en iPads wordt flink korter en de mailservers van de UU krijgen het zwaar te verduren.

De bug in de software veroorzaakte ook "ernstige problemen" voor de mailservers van de UU, zo mailde het ICT Servicecentrum vorige week aan alle medewerkers. In dezelfde mail het vriendelijke doch dringende verzoek om zo snel mogelijk te updaten naar het sinds 19 februari beschikbare iOS 6.1.2.

Om te controleren welke versie is geïnstalleerd, ga je naar het instellingenmenu. Kies daarna voor 'Algemeen' en daarna 'info'. Onder 'Versie' zie je welke versie van iOS is geïnstalleerd. Op die plek kan je ook de update in gang zetten.

Medewerkers die niet updaten, krijgen geen toegang meer tot de UU-mail en -agenda, staat in de mail van het ICT Servicecentrum. Maar navraag leert dat die soep niet zó heet gegeten wordt.

"De beperking houdt in dat een iPhone [en iPad, red] per minuut nog maar 30 procent van de tijd met Exchange mag communiceren. Voor normaal gebruik is dat ruim voldoende, als je last hebt van de bug beperkt dit de schade (en mobiele kosten voor de gebruiker)", mailt een medewerker van het ICT Servicecentrum.

De bug in iOS houdt overigens geen verband met de netwerkstoring die vorige week plaatsvond aan de UU. Die storing werd veroorzaakt door een hardwareprobleem, laat het ICT Service Centrum weten.

Advertentie