UU stijgt iets in duurzame ranking

In de ranglijst van meest duurzame hoger-onderwijsinstellingen staat Wageningen Universiteit op nummer 1 en de Hogeschool Utrecht op nummer 2. De Universiteit Utrecht staat op de zevende plaats van Sustainabul en wint daarmee zilver.

Dertien Nederlandse universiteiten en dertien hogescholen werkten mee aan het onderzoek van studentennetwerk Morgen naar onder meer kooldioxide-uitstoot, duurzame investeringen en duurzaamheid in het hele onderzoeks- en onderwijsprogramma. Met name op dat laatste punt scoort Wageningen goed. Met de Sustainabul wil Morgen de verduurzaming van het hoger onderwijs versnellen.

15 instellingen kregen een eervolle vermelding waaronder Utrecht. De UU is sinds vorig jaar 2 plaatsen gestegen, in de ranglijst van universiteiten staat de UU op de vijfde plaats. De resterende 11 universiteiten en hogescholen haalden onvoldoende punten en zijn volgens Morgen ‘gezakt’ voor de test. Onder hen zijn grote instellingen als de TU Delft en Windesheim.

De Universiteit Maastricht, vorig jaar nog nummer 1, staat nu zesde op de lijst. Dat komt volgens Morgen-bestuurslid Jelle Hordijk vooral doordat de methode dit jaar is veranderd: “Voorheen vulden wij de vragenlijsten in voor instellingen, op basis van wat bijvoorbeeld op de websites stond. Nu moeten instellingen zelf vragenlijsten invullen en bewijzen meesturen.”

De medailles werden gisteren, 18 juni, uitgereikt.

Advertentie