UU student wint Echo Award

Maryam (links) met de andere twee winnaars naast minister Bussemaker tijdens de uitreiking van de Echo Awards

De jury van de Echo Awards was onder de indruk van Maryam en haar werkzaamheden. Tijdens de jurypresentaties begin september kregen alle genomineerden de kans zichzelf aan de jury voor te stellen en te vertellen op welke vlakken zij maatschappelijk actief zijn. De genomineerden konden zo bewijzen dat ze een geschikte kandidaat waren om de prijs van het landelijke expertisecentrum voor diversiteitbeleid in het hoger onderwijs, te winnen.

Mayam is betrokken bij de IMC weekendschool waar zij kinderen met een niet-westerse achtergrond wil laten zien hoe je succes bereikt. Daarnaast is ze één van de bestuursleden van Avicenna, een interdisciplinair honoursprogramma dat onlangs genomineerd werd voor de Studentenprijzen van de UU en is ze medeauteur van het boek Farmacie, van pillen tot patiëntenzorg.

Ook haar passie voor farmacie werd de jury duidelijk toen Maryam hen vertelde over de ervaringen die ze tijdens stages in Europa, Azië en Amerika heeft opgedaan. De jury werd geraakt door haar enthousiasme voor farmacie, haar motivatie om altijd hard te werken en haar ambities voor de toekomst. Zo wil Maryam docent Farmacie worden aan de UU en zichzelf specialiseren als ziekenhuisapotheker. In een interview met DUB vanwege haar haar nominatie voor de Bèta Techniek Award en haar werk sprak ze ook onder meer over die toekomstdroom.

Haar missie om een verbinding te maken met het onderwijs en bij te dragen aan de toegankelijkheid van de zorg overtuigde de jury en benoemde haar tot winnaar van de Bèta Techniek Award. Zij heeft een summercourse aan UCLA in de Verenigde Staten gewonnen.

Naast Maryam was ook Geneeskundestudent Saya Abdullah genomineerd voor een Echo Award in de categorie ‘wo’. Saya viel helaas niet in de prijzen.

Ieder jaar reikt Echo drie awards uit aan succesvolle niet-westerse studenten. De genomineerden onderscheiden zich door studieresultaten, een grensverleggende instelling, leiderschapskwaliteiten en maatschappelijke betrokkenheid. Er is een prijs voor een student in het wo, hbo en voor de sector Bèta/Techniek. In totaal waren er 10 finalisten.

Advertentie