Foto: Bart Weerdenburg

UU'ers dineren en spreken met anderstaligen in Academiegebouw

Body: 

Onder het motto ‘Utrechters praten met Utrechters’ gingen maandag 1 april tachtig UU’ers in gesprek met tachtig anderstaligen in het Academiegebouw. De voertaal was Nederlands. Het initiatief kwam van de organisatie Taal doet Meer die hiervoor de Universiteit Utrecht had benaderd.

Read in English

Bij binnenkomst kregen de gasten de opdracht ‘om vier mooie gesprekken te voeren’ tijdens het diner. In de aula waren de tafels al gedekt. Iedereen kreeg een plek toegewezen zodat de gasten met een andere moedertaal dan het Nederlands en de UU'ers goede combinaties vormden.

Het was de derde keer dat Taal Doet Meer een dergelijke bijeenkomst organiseerde. De bedoeling is om anderstaligen kennis te laten maken met Nederlanders en te oefenen met de taal. Deze keer was de locatie voor de gesprekken dus het Academiegebouw. Er waren zowel medewerkers als studenten van de UU op de bijeenkomst afgekomen. Gesprekken gingen onder meer over het vakgebied van de wetenschappers en over de ervaringen van de anderstaligen met de Nederlandse cultuur.

“Ik heb voor het eerst van mijn leven een professor ontmoet en heb er veel kennis van meegenomen”, schrijft een deelnemer op de site van Taal Doet Meer. Een andere deelnemer vond het inspirerend dat er alleen Nederlands gesproken werd. “Zo kon ik de taal oefenen. Mijn gesprekspartners waren heel geduldig.”

Facebook Twitter Whatsapp Mail