Valpartijen door gladheid in De Uithof

Door gladheid op de fietspaden naar en in De Uithof kwamen vanochtend veel fietsers ten val. Er bleek niet of weinig te zijn gestrooid.  

Wie vanochtend op de fiets naar De Uithof kwam merkte het waarschijnlijk al: de fietspaden waren spekglad. Op de Weg tot de wetenschap bijvoorbeeld kwamen fietsers ten val en gingen velen lopend verder.

De gemeente Utrecht laat op hun website weten gisteren wel gestrooid te hebben op hoofdwegen en hoofdfietspaden. Er is dus niet overal gestrooid en waar dat wel gebeurd is heeft het weinig effect gehad. Door regenval is het weinige strooizout dat verspreid was verdund of weggespoeld.

Gisteravond (7/12) is gestrooid tegen @gladheid030. Ondanks actie toch meldingen van gladheid op de Uithof. Vnv krijgt dit extra aandacht!

— Gladheid030 (@gladheid030) December 8, 2014

 

Op de redactie kwamen vanochtend vroeg al meldingen binnen van reizigers die over gevaarlijk gladde fietspaden De Uithof bereikten.  Ook op Twitter wordt opgemerkt dat de fietspaden in De Uithof door de strooiwagens vergeten zijn.In het Diakonessenhuis kwamen ongeveer dertig mensen de EHBO binnen die door de gladheid gevallen waren. Ook in het UMC was het drukker dan normaal. Daar kwamen zo’n twaalf mensen naar de EHBO met verwondingen die door een valpartij waren opgelopen; het betrof voornamelijk fietsers.

Volgens de weersvoorspelling van het KNMI zal het vannacht en morgen niet vriezen, verderop in de week dalen de temperaturen weer af en kunnen dan weer onder het vriespunt komen. 

Advertentie