Vanaf nu is er een Starbucks in De Uithof

De rij voor gratis koffie.

De nieuwe Starbucks automaat in het Van Unnikgebouw is vandaag in gebruik genomen. Als deze een succes wordt volgen er nog meer in De Uithof en in de binnenstad.

Veel studenten maakten vandaag tussen 10 en 12 uur al gratis kennis met de Starbucks koffie. Dit Starbucks Corner Café is de derde binnen de UU, maar de eerste in De Uithof.

Bij de automaat kost een kop koffie je zo'n 2 euro en één minuut van je tijd. In de automaat krijg je een medium koffie (Americano) voor 1,50 euro. Alle bijzondere koffies zijn 2 euro voor een medium beker, of 2,40 euro voor een grote.

Via een keuzemenu op een scherm kies je welke koffie je wilt en welke smaakjes of andere extra’s je er aan toe wilt voegen. Betalen kan met een creditcard, pinpas die geschikt is voor draadloos betalen of prepaidkaart van de UU.

De automaat gebruikt exact dezelfde ingrediënten als die in de Starbucks filialen gebruikt worden en daarom zou de koffie dan ook hetzelfde moeten smaken. Er wordt uitsluitend gebruikt gemaakt van fairtrade koffiebonen en verse melk.

De apparaten zijn van Selecta van wie alle warme-drankenautomaten van de UU zijn. Manager Lucas Aalders zegt dat er behoefte is aan een apparaat als dit. “Gewone koffie is uit, deze koffie heeft een bekende naam, is FairTrade en biedt meer mogelijkheden dan andere automaten.”

 

Advertentie