De busbaan in De Uithof wordt op de schop genomen, maar er gaan straks meer bussen overheen

Vanaf volgende week meer bussen naar De Uithof

Body: 

Reizen met de bus naar De Uithof wordt volgens busmaatschappij U-OV een stuk prettiger. Er gaan vanaf aanstaande maandag meer bussen rijden van en naar de binnenstad en er komen betere verbindingen met NS-stations in de stad en regio.

Reizen met de bus naar De Uithof wordt volgens busmaatschappij U-OV een stuk prettiger. Er gaan vanaf aanstaande maandag meer bussen rijden van en naar de binnenstad en er komen betere verbindingen met NS-stations in de stad en regio.

Aanstaande maandag neemt U-OV de nieuwe dienstregeling in gebruik. Volgens de busmaatschappij gaat deze zorgen voor een aanzienlijke verbetering van de bereikbaarheid van De Uithof.

De afgelopen jaren was er veel kritiek op de slechte en oncomfortabele verbindingen met het universiteitscomplex. De gemiddelde reistijd van en naar de Utrechtse binnenstad en verschillende treinstations in Utrecht en de regio wordt straks korter, aldus U-OV.

De nieuwe dienstregeling valt begin volgende week samen met de opening van het nieuwe station Vaartsche Rijn aan de Bleekstraat. Over twee jaar kunnen reizigers daar overstappen op de nieuwe tramlijn naar De Uithof. Tot die tijd kunnen ze twee keer per uur gebruik maken van de nieuwe lijn 29 die De Uithof verbindt met De Meern Oost zonder Utrecht CS aan te doen. Ter introductie is de buslijn tot 2 september gratis.

Verder geeft U-OV reizigers die aankomen op verschillende treinstations in de regio vanaf volgende week een overstapgarantie. De bus naar De Uithof vanaf die stations blijft maximaal tien minuten wachten als de trein vertraging heeft. De capaciteit van buslijn 30 naar station Overvecht wordt uitgebreid en naar station Driebergen-Zeist rijdt er vanaf volgende week een sneldienst.

Ook komt er een nieuwe lijn 27 die via de binnenstad en Ondiep naar station Zuilen rijdt. Nu verloopt die reis nog via Utrecht CS. Deze bus gaat op werkdagen vier keer per uur rijden.

Lijn 28 eindigt vanaf maandag niet langer in Rijnsweerd, de bus rijdt altijd door naar De Uithof. Buslijn 128 is komen te vervallen. Met lijn 27 en 28 is er straks minimaal twaalf keer per uur een verbinding tussen De Uithof en de binnenstad, belooft U-OV.

Het vergroten van het aantal alternatieven voor busreizigers betekent niet dat er minder bussen naar Utrecht CS gaan rijden, zegt de busmaatschappij. Het totale aantal passagiers naar De Uithof stijgt immers. Lijn 12 blijft elke 3 tot 5 minuten rijden, bij extreme drukte kunnen er extra bussen worden ingezet. In de spits wordt het aantal ritten van lijn 28 bovendien uitgebreid. 

Om de vernieuwingen mogelijk te maken zullen bussen op sommige lijnen elders in de stad minder ingezet worden. Lijn 2 door de binnenstad zal bijvoorbeeld minder gaan rijden.

Klik hier voor gedetailleerde informatie over de veranderingen.

Facebook Twitter Whatsapp Mail