Veel belangstelling voor teruggevonden meteoriet

Het was behoorlijk druk bij het museum Sonnenborgh zondag. Het museum had de deuren opengezet om te vieren dat de gestolen meteoriet weer teruggevonden was.

Toeval of niet, maar de Sterrenwacht had al gepland om de bibliotheekruimte te reserveren voor een tentoonstelling over meteorieten. Dat proces kwam in een stroomversnelling nadat de beroemde meteoriet van het Zeeuwse Serooskerke was teruggevonden bij een tennisbaan in Maarschalkerweerd. De meteoriet was bij een brutale inbraak op dinsdag 19 augustus gestolen uit het museum.

“Wij zijn heel blij dat deze unieke meteoriet is teruggevonden. Daarom besloten we een open dag te organiseren waarbij we de meteoriet ten toon wilden stellen. We hebben de geplande tentoonstelling over de meteorieten in een paar avonden gemaakt”, aldus directeur Bas Nugteren.

Op een normale zondag komen er zo’n 60 tot 80 bezoekers. Afgelopen zondag wisten bijna 500 mensen de weg naar Sonnenborgh te vinden. Nugteren: “Zo’n meteoriet die eeuwenlang door de ruimte heeft gezworven en dan terechtkomt in Zeeland. Dat prikkelt de fantasie van mensen. Dat merk je wel.”

Met extra lezingen over meteorieten en een nieuwe expositie in de vitrines van de bibliotheek heeft het museum er iets bijzonders van proberen te maken. De speciale expositie over de Nederlandse meteorieten zal de komende maanden te zien blijven zijn.

Advertentie