Vidius Awards voor U-raadslid Chiara Stam en Alcmaeon-secretaris Lotte Tuinenburg

Lotte van Tuinenburg, tweede van rechts, werd UU-studentbestuurder van het jaar. Foto: Ian Moerings

In de discotheek van het Utrechtsch Studenten Corps aan het Janskerkhof zijn woensdag de Vidius Awards uitgereikt voor de beste medezeggenschappers en studentbestuurders van de hogeschool en de universiteit. Dat gebeurde tijdens de Nacht van de Professoren  - ooit zo genoemd omdat hoogleraren in de beginjaren als dj optraden.

Ruim zeshonderd studenten stemden uiteindelijk voor hun favoriete medezeggenschapper en bestuurder. In de categorie 'beste universitaire medezeggenschapper' won student Media en Cultuur Chiara Stam. Zij was dit jaar fractievoorzitter van Lijst Vuur in de Universiteitsraad. 

De UU-winnaars
Volgens de voordracht heeft Chiara dit jaar door hard te werken een stempel op de universiteit gedrukt. Zo zette ze zich in voor de verstrekking van gratis menstruatieproducten en voor genderinclusief taalgebruik en pleitte zij voor beleid om ongewenst gedrag tegen te gaan. Voor sommigen was Chiara hét gezicht van de U-raad.

De beste UU-studentbestuurder is dit jaar psychologiestudent Lotte Tuinenburg, secretaris van studievereniging Alcmaeon. Zij was een stabiele factor binnen Alcmaeon tijdens het moeilijke postcorona jaar, aldus de voordracht.

Lotte werkte aan beleid voor het verbeteren van de mentale gezondheid van de leden, schreef een protocol om ongewenst gedrag te voorkomen en hield zich bezig met het verduurzamen van de vereniging.

In het zonnetje
Voorzitter van het Overleg Studieverenigingen Hogeschool Utrecht Chiel Boot werd uitgeroepen tot beste HU-bestuurder. Lid van de hogeschoolraad Idris in ’t Hof kreeg de prijs voor de beste HU-medezeggenschapper.

“Wij zijn supertrots om te zien dat zoveel studenten zich inzetten voor elkaar”, zegt voorzitter van Vidius Anna van Ommen. “Als lokale studentenbond willen we ze prijzen en in het zonnetje zetten door middel van deze awards.”
 

Advertentie