Vindicat in opspraak om roerige avond in sushirestaurant

Foto: Wikipedia/Papoise

We willen de gehele waarheid boven tafel krijgen, laat studentenvereniging Vindicat vandaag weten na het zoveelste nieuwsbericht over leden die zich misdragen. Deze keer zouden ze een ravage hebben achtergelaten in een sushirestaurant.

Slopen
Het Groningse weblog Sikkom, dat eerder het nieuws over de ‘bangalijsten’ en de ‘sletbokaal’ naar buiten bracht, vertelt hoe de studenten tegen een muur plassen, gordijnrails slopen, flessen wijn stelen, een gat in een wc-deur schoppen en met glas gooien.

Maar tegen het Dagblad van het Noorden zeggen twee medewerkers en een manager dat het wel meeviel. Er zou helemaal geen schade zijn. Er is van een mug een olifant gemaakt, zegt een van hen. Een andere medewerker vond de avond daarentegen “heel vervelend”. Tegen RTV Noord was weer een andere medewerker wat negatiever. Die noemt het “één grote puinhoop” en was blij dat er geen gewonden waren gevallen.

Het restaurant heeft echter geen aangifte gedaan. De politie is gekomen wegens geluidsoverlast, maar heeft niemand gearresteerd of bekeurd. Ook zijn de studenten niet het restaurant uitgezet.

D66-Kamerlid Paul van Meenen kondigt op Twitter aan vragen te zullen stellen over het optreden van de studenten.

Welkom
Volgens Vindicat zijn de leden “de volgende keer gewoon weer welkom” in het restaurant. Het bestuur gaat nog wel met de leden praten. Mocht er toch meer aan de hand zijn, dan zullen er “gepaste maatregelen” volgen.

Sikkom had snel hierna ook een bericht over de kleedkamers van de Groningse rugbyclub, waar studenten van Vindicat een feestje hadden gevierd. De kleedkamers zouden zo smerig zijn achtergelaten, dat er een schoonmaakploeg moest worden ingehuurd.

Er was sprake van een misverstand, is de reactie van Vindicat. “Vrouwelijke Vindicat-leden hadden twee dagen een slaapfeest en waren niet op de hoogte dat op donderdagochtend de kleedkamers beschikbaar moesten zijn voor een andere partij”, is de uitleg. Ze waren dus te laat met opruimen. De vrouwen nemen de kosten van de schoonmaak op zich, hebben ze beloofd.

Advertentie