Vogelhut in Botanische Tuinen

Artist Impression van de vogelhut

Vind jij het leuk om vogels te bestuderen? Vanaf 1 maart kun je daarvoor terecht in de nieuwe vogelhut van de Botanische Tuinen in De Uithof. 

De Botanische Tuinen staan bekend om hun aandacht en zorg voor dieren en planten. Ze vinden het erg belangrijk om te laten zien dat dieren en planten alles met elkaar te maken hebben. De vogelhut wordt als een mooie aanwinst beschouwd.

In de hut wordt informatie gegeven over vogels en vanuit de hut kun je de vogels in de buurt bestuderen. De officiële opening van de hut is op vrijdag 10 maart 2017. Om 11 uur zal Nico de Haan, de ambassadeur van de Vogelbescherming Nederland, de Vogelhut feestelijk openen. De opening is uitsluitend voor genodigden.

De Vogelhut is mede mogelijk gemaakt door het Cultuurfonds Nederland, donaties van doorgeven-actie, crowdfunding van het Utrechtse Universiteitsfonds en van Vogelbescherming Nederland en Landgoed Haarzuilens van Natuurmonumenten.

Vanwege de winter zijn de Botanische Tuinen nu nog dicht, maar op 1 maart gaan de deuren weer open. In het weekend van 11 en 12 maart organiseren de Botanische Tuinen ‘Een tuin vol leven’ met allerlei lezingen over dit thema en kom je te onder meer te weten hoe je vogels maar ook andere dieren naar je tuin kan lokken. Dan is ook Vogelbescherming Nederland aanwezig. 

Advertentie