Volgende vorstperiode: schaatsen op de grachten

Als zich weer een aardige vorstperiode aandient, kunnen we schaatsen op de Utrechtse grachten – met uitzondering van de Oudegracht.

Het Utrechtse college van Burgemeester & Wethouders belooft bij een langere periode van vorst de gemalen stil te zetten, het openen van de sluizen te beperken en het vaarverkeer stil te leggen. Daardoor kan er worden geschaatst op de singels en grachten van in elk geval het centrum van Utrecht.

Uitzonderingen zijn de Vaartsche Rijn en de Oudegracht. Deze laatste moet bevaarbaar blijven voor de bevoorrading van de horeca aan de werf en voor de vuilnisboot. Het college is nog wel op zoek naar een alternatief voor de bevoorrading en de inzameling van het vuil, zodat ook de meest centraal liggende gracht kan dichtvriezen.

Het college van B&W komt hiermee tegemoet aan een verzoek van raadslid voor GroenLinks en UU-alumnus Steven de Vries. Hij wenste te kunnen schaatsen op de grachten. Hij diende daartoe een aantal schriftelijke vragen in, waar B&W vorige week antwoord op heeft gegeven. Helaas zette de dooi toen in.

Tags: schaatsen | winter

Advertentie