Aantal reizigers van en naar Utrecht Science Park te gering

Voorlopig geen trams in de late avond en in het weekeinde

Foto DUB

In ieder geval tot 2025 zullen studenten en UU-medewerkers in de late avonduren en in de weekenden van de bus gebruik moeten blijven maken. De laatste tram van CS naar het universiteitsterrein vertrekt doordeweeks om 21.43 uur, en de andere kant op om 21.26 uur. In de weekenden rijdt er niets.

Veel mensen die aan het traject wonen en organisaties die op het Utrecht Science Park gevestigd zijn, klagen over de gaten in de dienstregeling, zo meldt de provincie in een persbericht. Het is bekend dat veel studenten die een kamer hebben in een van de studentencomplexen op het Utrecht Science Park graag zouden zien dat er vaker trams gaan rijdenOok is er een wens bij verschillende partijen om voetbalsupporters met de tram naar de Galgenwaard te kunnen vervoeren op wedstrijddagen.

Uit onderzoek blijkt nu echter dat het aantal reizigers te gering zou zijn, in de weekenden niet meer dan een rustige stadsbuslijn in Utrecht gemiddeld trekt. Ook zouden de extra kosten aan onderhoud en beheer fors toenemen. Meer trams laten rijden zou daarom tussen de drie en zeven ton per jaar gaan kosten. Voor massaal vervoer van voetbalsupporters zijn de tramhaltes niet veilig genoeg.

Tags: tram

Advertentie