Wageningen voegt zich bij technische universiteiten

Wageningen Universiteit sluit zich aan bij het samenwerkingsverband van de technische universiteiten in Nederland. De zogenoemde 3TU gaat vanaf vandaag verder als 4TU.

De 3TU.Federatie was een samenwerkingsverband van de drie technische universiteiten in Nederland: Delft, Eindhoven en Twente. Vanaf vandaag voegt ook Wageningen zich bij deze groep en wordt de 3TU een 4TU.Federatie.

Het samenwerkingsverband van de TU’s werd opgericht in 2007 en leidde tot vijf gezamenlijke masteropleidingen en negen onderzoekscentra. Ook delen ze een datacentrum, waar Wageningen al aan meedeed.

De universiteiten verwachten dat er vanaf 2017 de eerste gezamenlijke activiteiten onder de vlag van 4TU zullen plaatsvinden. Ze voorzien vooral interessante samenwerking tussen technici, voedselonderzoekers en milieuwetenschappers.