Zit bus 12 al vol? Ongetwijfeld.

Foto van het Twitteraccount @Bus12Utrecht

Als in september 2018 de Uithoftram gaat rijden, dan betekent dat ook het einde van buslijn12. Deze lijn behoort tot het collectieve geheugen van menig student. Zelfs als je op de fiets naar het Science Park komt, ken je de bus die vaker vol is dan leeg. Sterker nog, misschien is het wel de reden om met de fiets naar De Uithof te komen.

Het afscheid van een legende kan niet geruisloos gaan, vindt HU-student Jesse van Someren die bus 12 “U-OV’s mooiste kindje” noemt. Om die reden lanceerde hij deze week het Twitteraccount @Bus12Utrecht. Hierin wordt de bus op geheel eigen en tevens passende wijze geëerd door bij te houden of de bus vol zit of niet. Tegenover het AD/Utrechts Nieuwsblad zei de student daarover: “Ik vind het fascinerend hoe vol die bus zit en hoe mensen zich erin proppen, dat wilde ik op de foto zetten.’’

Materiaal voor een flinke dosis leedvermaak. Zo kan je bijna niet anders dan lachen bij een foto waarbij je veel te veel studenten bij de bus ziet staan (dat gaat nooit passen).  Of de droge berichtjes van Jesse: “Zie je een lege bus 12 aankomen, maar heb je toch zin in een volle bus? De 28 is rond dit tijdstip ook een aanrader!” en “Zit bus 12 al vol? Nee natuurlijk niet, het is zaterdagavond.”

 

Tags: bus | tram

Advertentie