Fietsen naar De Uithof

Ton van Rietbergen geeft zijn gevecht tegen de sneltram niet op. Hij gooit dit keer gratis fietsen in de strijd. Zou jij de bus links laten liggen, als er een gratis fiets bij het station voor je klaarstaat?

Mijn oppositie tegen de tram wordt nog niet door een ieder gedeeld, maar mijn ideeën over fietsontsluiting van De Uithof krijgen steeds bredere steun. Ook al door jullie leuke en inhoudelijke reacties op mijn eerdere blogs.

Zo zou het natuurlijk prachtig zijn om eens te kijken of we studenten en medewerkers uit de overvolle bussen krijgen door wat slimme fietstrucjes. Zo is mijn stellige overtuiging dat als we op station Lunetten, Bunnik, De Bilt/Bilthoven, Utrecht CS en wellicht ook Driebergen/Zeist gratis fietsen ter beschikking stellen dat een groot aantal studenten en medewerkers de bus links laat liggen zodat de bus niet langer overvol is en de tram (nog even mijn stokpaardje) helemaal niet meer nodig is.

Uiteraard bestaan nog veel twijfels of dit gaat lukken, dus is er onderzoek nodig. Mijn hypothese is dat studenten en medewerkers massaal voor de fiets zullen kiezen en vrolijk babbelend op hun hippe gratis karretje zich naar De Uithof begeven.

Collega Van Grunsven is daar niet van overtuigd. Hij meent dat studenten gewoon lekker lui in de trein en de bus blijven zitten. Onze evolutionair economisch geograaf Ron Boschma denkt dat mensen zo vast zitten in hun routines, dat een dergelijke gedragsverandering niet waarschijnlijk is.

Omdat ik de gratis fietsjes alleen maar los krijg als mijn hypothese wordt bevestigd, wil ik een ieder die het me eens is oproepen te reageren. Alle andere reacties zal ik sowieso negeren, want er moet natuurlijk wel uitkomen wat ik graag wil; waarvoor doe je anders onderzoek. Vanaf volgende week werk ik trouwens in Nijmegen of Tilburg!

Advertentie