Na Zeeland gaan veel studenten naar Utrecht of het buitenland

Utrecht is de favoriete locatie voor een vervolgopleiding voor alumni van University College Roosevelt (UCR). Ook gaan veel afgestudeerden naar het buitenland.

Dat er een band bestaat tussen UCR in Middelburg en de Universiteit Utrecht, is na afgelopen week wellicht bekend. DUB is namelijk bezig met een serie artikelen over UCR, een vestiging van de UU in Zeeland.

Wie bij UCR afstudeert, krijgt een bachelordiploma van de Universiteit Utrecht. Betekent dat ook dat er relatief veel UCR-alumni in Utrecht een master komen doen? Ja, zoals te zien is in onderstaand stroomschema. Ook kiezen veel studenten voor een master in Groot-Brittanniƫ, blijkt uit de antwoorden van personen die in de periode 2007-2010 afstudeerden aan UCR (pdf).

Het is niet altijd even gemakkelijk om na een university college toegelaten te worden tot een master. Sommige universiteiten moeten nog wennen aan het liberal arts-principe (een breed vakkenpakket). De gedachte is dat liberal arts-studenten de basis missen om zomaar aan een gespecialiseerde master te beginnen. In Utrecht (dat als eerste een university college had) en in Groot-Brittanniƫ is men al langer gewend aan het principe, en is toelating makkelijker.

Advertentie