Aan de wereldkampioenschappen roeien onder 23 jaar zal Nederland dit jaar met een grote equipe meedoen. De WK worden dit jaar gehouden in het Oostenrijkse Linz van 24 tot en met 28 juli. Met maar liefst 11 ploegen gaat er een grote groep jong talent naar dit toernooi. De KNRB is blij dat zo’n grote groep jonge roeiers dit hoge niveau aan kan. Een toernooi als dit is een essentiële stap in de ontwikkeling van nieuwe toproeiers aldus bondscoach Marit van Eupen. “We hebben met dit team een reële kans om met medailles terug te komen, en daar gaan we dan ook volledig voor.”

Het sturen van een dergelijk grote groep sporters past ook geheel binnen het talentontwikkeltraject van de KNRB.  “De roeibond is hard bezig met het verder vorm geven van de talentontwikkeling en ziet in deze equipe dan ook weer veel potentieel voor  nieuwe Olympische atleten” aldus bondsbestuurder Chris IJsbrandy.

De presentatie van deze equipe tijdens de nationale studenten roeikampioenschappen op de Bosbaan is de start van de laatste voorbereiding naar het toernooi geweest. De komende 2 weken zal de equipe op de Bosbaan in Amsterdam trainen om daarna af te reizen naar Linz.

In deze grote equipe zit ook een grote groep Orcanen! Vanuit Orca zullen twee coaches en vier roeiers worden uitgezonden. Rosa Bas, Margriet Lantink en Annemarie Bernhard zullen uitkomen in de W4- en W8+. Deze dames worden gecoacht door Bram Hamburger. Ook Daan Klomp zal zijn opwachting maken in Linz in de LM2x. Hij zal daar gecoacht worden door Jurriaan Jansen.