De normaal zo zonovergoten kamer van collegevoorzitter Yvonne van Rooij oogt vandaag de dag treurig. De in haar mantelpak gekleede collegevoorzitter kijkt treurig voor zich uit. Haar CDA valt langzaam uit elkaar. Verschrikt kijkt ze op als de deur opengaat: Daar komt ineens hoofdredacteur Ries Agterberg binnenlopen. Zonder te kloppen.

"RIES! Oh mijn God. Jij hier?"

"Ja Yvonne, in levende lijve."

"Allerliefste Ries, mijn held uit Tilburg! Prins op het Witte Paard! Dat ik je een dikke knuffel geef! Kom je mijn dag goed maken?"

"Ja Yvonne, en je gaat me nog vaker tegenkomen."

"Maar Ries, jij zit toch bij dat kritische krantje?"

"Univers? Ach, we zijn bijna klaar met onze grote "restyling". Nog even en we hebben een gloednieuwe website en een magazine. En daarna wil ik terug naar de plek waar het voor mij allemaal ooit begon."

"Heb jij.... heb jij......"

"Jawel Yvonne, ik heb hier ook gestudeerd. Nederlands om precies te zijn. En ik heb zelfs voor het Ublad geschreven".

"Maar wat kom je hier dan doen? Toch niet........ Nee!"

"Echt wel Yvonne, ik ben vanaf 1 december de nieuwe hoofdredacteur van DUB."

"JIJ!? Ik dacht dat Ludo daar iemand....."

"Nee. Ik vind het heerlijk om terug op het oude nest te zijn. En dat reizen met de trein is ook niet alles. Rondom Den Bosch is het vaak een zooitje."

"Als je je maar wel aan het concept van Armand......."

"Weet je Yvonne, dat concept van Armand werkt blijkbaar niet. Het imago van DUB heeft bij de gemeenschap een knauw gekregen. Dat vertrouwen wil ik terugwinnen!"

"Nee, dat het niet werkt zie ik. Maar is het dan.............."

"Nee, nee, nee. Nog steeds ben ik vreselijk boos op je dat je het Ublad - ook MIJN Ublad - de nek om hebt gedraaid. Jij als geen ander weet dondersgoed dat print en digitaal elkaar versterken. Dat heb je ook in Tilburg gezien. En kijk die jongens van Trajectum eens: zelfs Janny Ruardy van de buren presteert het beter!"

"Maar."

"Luister goed Yvonne, DUB moet veel spraakmakender worden. Ik sta voor onafhankelijke en kritische journalistiek. Heel goed voor het academisch en universitair debat. En ik zal daar altijd voor blijven strijden. Ik wil dus geen veredelde PR-machine maken. Of zoals die ene blogger schreef: die nieuwsvoorziening van Armand DUB weg laten concurreren, en vervolgens een Fontys doen. DUB moet een knaller worden. We hebben het voordeel dat we ons volledig op de website kunnen concentreren. Dus doen we dat ook."

"Weet je Ries, ik moet toch nog even wat kwijt."

"Wat, Yvonne?"

De collegevoorzitter slaat een arm om de gefierde hoofdredacteur heen.

"Ik heb altijd al een zwak voor je gehad. Die standvastigheid van je smelt ik helemaal bij weg. Heb je zin in een rendez-vous..... om de hereniging te vieren?"

En ze knipoogt lieflijk naar Ries.