De gemeente Utrecht reikt tijdens het komende Midzomergracht Festival de Annie Brouwer-Korf prijs 2015 uit. Deze prijs is bedoeld voor een nieuw initiatief dat bijdraagt aan de emancipatie en acceptatie van homo’s, lesbo’s, biseksuelen en transgender personen in Utrecht en omgeving.

De Annie Brouwer-Korfprijs werd in 2007 ter gelegenheid van het afscheid van de oud-burgemeester ingesteld door Stichting De Overkant, de organisator van het Midzomergracht festival. De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 5.000 te bestemmen voor een project rondom seksuele diversiteit.

Personen, bedrijven en organisaties worden opgeroepen om een nieuw initiatief te ontwikkelen dat bijdraagt aan de emancipatie en acceptatie van homo’s, lesbo’s, biseksuelen en transgender personen in Utrecht. Initiatieven kunnen tot 15 mei ingediend worden via info@midzomergracht.nl

Namens het bestuur van het Midzomergracht Festival zal een jury, bestaande uit Cees van Eijk, Judith Schuyf, Petra Luiken en Kees van den Berg, een oordeel vellen over de inzendingen. Initiatieven worden beoordeeld op doel, haalbaarheid en originaliteit. Op 19 juni wordt bij de start van het Midzomergracht Festival de winnaar bekend gemaakt.

Vorige prijswinnaars waren Annie Brouwer (2007), Judith Schuyf (2008), Marischka Verbeek (2009), COC/ Jacques Drabbe (2010), Stichting PANN (2011), Feibe Zweers (2012), Cantatori Del Duomo (2013) en werkgroep Cocktail (2014).

Het Midzomergracht Festival is een jaarlijks evenement rondom seksuele diversiteit in de Utrechtse binnenstad. Naast feesten en ontmoeting is er plaats voor politiek, debat, religie, sport, kunst en cultuur. Het Midzomergracht Festival duurt van 19 t/m 28 juni 2015.

Voor meer informatie zie www.midzomergracht.nl en facebook/midzomergracht.