Wij zoeken mensen voor het interviewen van jongeren (14/15 en 18/19 jaar) over leefstijl, activiteiten, ouders, vrienden en regelovertredend gedrag. Je werkt in teamverband in Den Haag. De interviews vinden plaats op scholen, in clubhuizen of bij de jongeren thuis.

Onderzoekservaring opdoen én bijverdienen?

Het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving, een onderzoeksinstituut van NWO, doet wetenschappelijk onderzoek op het terrein van criminaliteit en rechtshandhaving. Voor het onderzoeksproject 'Study of Peers, Activities & Neighborhoods' (SPAN) zijn wij op zoek naar:

Interviewers/studentassistenten (m/v) (8-16 uur per week in de periode oktober 2010 - april 2011)

De functie

Je begeleidt het invullen van schriftelijke vragenlijsten en houdt vraaggesprekken met jongeren in en rond Den Haag in de leeftijd van 14/15 en 18/19 jaar. De vragen gaan over de leefstijl van deze jongeren, hun activiteiten, hun ouders en vrienden en regelovertredend gedrag. De interviews vinden plaats in scholen, clubhuizen of bij jongeren thuis. Je werkt in teamverband en krijgt in de aanloopfase een speciale interviewtraining. Je kunt ook betrokken worden bij de invoer van de onderzoeksgegevens. De standplaats voor de functie is Den Haag.

Wij bieden

De mogelijkheid om tijdens je studie onderzoekservaring op te doen binnen een grootschalig onderzoek en een brutosalaris van ongeveer 10 euro. Eventuele reiskosten binnen Den Haag of naar Amsterdam worden vergoed.

Belangstelling?

Ben je geïnteresserd in de vacature? Stuur dan voor maandag 6 september 2010 een korte motivatie en curriculum vitae naar ehoeben@nscr.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Evelien Hoeben (020-5988640, ehoeben@nscr.nl), Frank Weerman (020-5983963, fweerman@nscr.nl) of Wim Bernasco (020-5983927, wbernasco@nscr.nl).