Na de succesvolle festivalvoorstelling Wiek in 2009  maakt Schweigman& dit jaar een nieuwe grootschalige voorstelling voor de zomerfestivals: Zweep. Zweep gaat op 24 mei in premiere op Festival aan de Werf  in Utrecht en is op dit festival ook nog te zien op 21, 23, 27 en 28 mei.

Over Zweep

Voor Zweep haalde Boukje haar inspiratie uit het verre Oosten. Samen met Ibelisse Guardia Ferragutti reisde ze af naar China om te trainen met zowel Taoïstische monniken als Boeddhistische Shaolin monniken. Ze raakten daar geïnspireerd door chi kung, kung fu en het gebruik van de zweep als wapen.  Deze zweeptechniek is slechts een onderdeel van de voorstelling geworden want in de fantasie van deze kunstenaars heeft de zweep veel meer mogelijkheden, kanten en verbeeldingen. In Zweep betreedt het publiek een gele ruimte op een onverwachtse plek. In die ruimte vindt een rituele gebeurtenis plaats. Een gebeurtenis met kwetsbare lichamen en zwepen. Wie heeft hier de controle? Het lichaam of de zweep. En waar ligt de kracht van de kwetsbaarheid? Het publiek zit gevaarlijk dichtbij in deze muzikale bewegingsvoorstelling.

Over Schweigman&

Schweigman& is een mimegezelschap rond artistiek leider Boukje Schweigman en maakt beeldend, poëtisch en fysiek theater waar je als toeschouwer letterlijk ingezogen wordt. De afgelopen jaren heeft ze een zeer authentieke theatertaal ontwikkeld, waarvoor ze al meerdere prijzen en nominaties heeft ontvangen. Haar laatste voorstelling Tussen (2010) werd o.a. genomineerd voor de VSCD Mimeprijs en de Wijnberg Scenografieprijs.

Kijk voor meer informatie over kaartverkoop en reserveringen op www.schweigman.org