Rien van Engelenburg (29) (Vastgoed en Campus) is volop in training voor de actie skate4AIR op 4 februari 2011. Tijdens deze alternatieve elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk worden zoveel mogelijk kilometers geschaatst. 100 Schaatsers schaatsen geld bijeen voor de stichting skate4AIR, partner van de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting. Het ingezamelde geld komt ten goede aan onderzoek naar de ziekte Cystic Fibrosis, ook wel bekend als CF of taaislijmziekte.
Uit onderzoek is gebleken dat mensen met deze ziekte al vroeg blijvende schade hebben aan hun longen. Met heel veel geluk halen mensen met deze ziekte net de 40 jaar, maar velen halen dit niet eens. Dat is ook de reden dat Rien geld in wil zamelen met deze actie zodat onder andere specialisten van het Erasmus MC verder kunnen gaan met het ontwikkelen van onderzoeksmethodes en behandelmethodes.  
 
Rien is momenteel druk bezig met sponsorwerving en training. Om te zorgen dat hij goed voorbereid aankomt in Oostenrijk traint hij minimaal 2 keer per week op verschillende schaatsbanen in Nederland. Daarnaast traint hij minimaal 1 keer per week bij de sportschool in zijn woonplaats Ede. Om zijn schaatstechniek te verbeteren neemt hij deze maand ook deel aan een schaatscursus. Rien vindt dat dit het minste is wat hij kan doen. Een groot voordeel is dat zijn basisconditie goed is omdat hij normaal gesproken wielrent. In 2009 heeft hij meegedaan aan het grote wielerevenement om de Alp d'Huesz te beklimmenen. heeft deze toen 6 keer beklommen. 
 
Wilt u deze aktie steunen? Dat kan op verschillende manieren. Op www.skate4air.nl staat een lijst met profielen van alle deelnemers. Klik bij Van Engelenburg op de knop. Je krijgt de keus of je dat wil doen met een vast bedrag of met een bedrag per geschaatste kilometer.
Daarnaast heeft hij zelf ook een eigen site gemaakt ten behoeve van deze actie: www.reboundrien.nl